Bijlmer Parktheater lanceert Bijlmer Jazz

Na de succesvolle programma’s Bijlmer Boekt, Bijlmer Klassiek en Bijlmer Danst, lanceert het Bijlmer Parktheater nu Bijlmer Jazz. Vanaf oktober opent het theater iedere eerste zondagmiddag van de maand haar deuren voor jazz.

Bijlmer Jazz wordt een jamsession van verschillende topmuzikanten, een gastsolist en gitarist Jan Wouter Oostenrijk als jammaster.

De eerste Bijlmer Jazz op zondag 7 oktober, staat in het teken van Afro-Carribean jazz. De line-up is met niemand minder dan saxofonist Efraim Trujillo (bekend van onder meer New Cool Collective, Fra Fra Sound en Ploctones), drummer Eddy Veldman (van o.a. Surinam Music Ensemble, Ruth Jacott en Mai Tai) en contrabassist Pablo Nahar (Surinam Music Ensemble, 4 Sure).

Jammaster Jan Wouter Oostenrijk, de stuwende kracht achter Bijlmer Jazz , geniet internationale bekendheid met zijn innovatieve cross-overs met Noord-Afrikaanse en Arabische muziek. Bezoekers kunnen zich opmaken voor een uitzonderlijke afsluiting van hun weekend met hoogwaardige jazzimprovisaties en heerlijke hapjes en drankjes.

Volgens de initiatiefnemers is jazz bij uitstek de belichaming van het succesvol versmelten van culturen. Dit vond ook Anita Porcelijn die meer dan dertig jaar geleden jazz in de Bijlmer introduceerde. Met het wegvallen van haar befaamde jazzprogramma in Hofgeest, ging een lange traditie verloren. De leegte die zij achterliet wordt nu opgevuld: met Bijlmer Jazz krijgt Amsterdam Zuidoost een waardige opvolger met het Bijlmer Parktheater als bruisend centrum.

Door Yvette Gumbs