Goede ondernemers drinken koffie zonder melk en suiker

De laatste tijd valt mij steeds vaker op dat ondernemers koffie drinken zonder melk en suiker. Ik spreek gemiddeld 40 ondernemers in de week en bijna allemaal drinken zij hun koffie zwart en zonder suiker. Hun werknemers daarentegen gaan zich makkelijk te buiten aan allerlei frivoliteiten. Daarom tijd voor een nieuwe theorie!

Koffie wordt steeds frivoler en verraad oppervlakkigheid | (c)2009 GC Food Guide


Mijn stelling luidt: "Goede ondernemers drinken hun koffie zonder melk en suiker". Waarschijnlijk is dit een overblijfsel van de tijd dat zij allerlei bitterheid moesten slikken. Of dat zij allerlei luxe moesten ontzeggen om hun bedrijf op te bouwen. Of is het dat zij zich allerlei luxe ontzeggen onder kantoortijd?

Ikzelf drink heel sporadisch een cappuccino of een Irish Coffee, als het gebeurt dan is het 's avonds of in de weekend.

Nader onderzoek is volgens mij op z'n plaats, maar voorlopig houd ik het er op dat koffie zonder melk en suiker diepgang bij de drinker verraadt.