Kanye West aan basis nieuwste hype

Afgelopen zaterdag was de officiële lancering van AIR YEEZY, een samenwerking van Kanye West en Nike. De schoen is nu al omgedoopt tot the Air Jordan van onze tijd. De lancering zorgde voor ware i-Phone taferelen.

Air Yeezy schoenen van Nike
Schoenen tijdens show op 14 april 2009


Kanye West blijft een van de meest raadselachtige artiesten uit deze tijd. Terwijl iedereen in de hiphopwereld probeert met zoveel mogelijk "street cred" zich in die wereld in te bluffen, doet hij hier gewoon niet aan mee. Het was ook zeer verrassend toen Nike aankondigde om samen met hem een nieuwe schoen te ontwikkelen. Ik moet zeggen dat ik meteen visioenen had van Michael Jackson die indertijd voor LA Gear een (grappige) schoen ontwikkelde. Aan de andere kant als je Kanye West al een tijdje in de gaten houdt dan weet je dat hij enorm veel interesse heeft in Design.

Zijn clips zijn altijd bijzonder, iets dat al begint met de keuze van de regisseurs, waar hij meer bij betrokken is dan andere artiesten. Maar ondanks zijn platinastatus en gepolijste producties blijft hij een artiest die niet main stream is, die meer het rijtje Radiohead hoort.

Kan Kanye een schoen ontwikkelen die opvalt als al zijn nummers en videoclips? Kanye delivers!!!